kiki

Elke keer als ik thuis kom hoor ik al miauw aan de andere kant van de deur. Ik word liefdevol begroet door Kiki bij de deur. Kiki is mijn kitten van vijf weken oud. Kiki is weggehaald bij haar vorige gezin omdat ze niet goed behandeld werd. Ik werd meteen verliefd op Kiki. Ik heb altijd entertainment in huis. Er zijn natuurlijk wel een paar din
gen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kitten. Het lijkt net alsof je een pasgeboren baby hebt gekregen. In deze blog leg ik uit waar je allemaal op moet letten als je een kitten hebt.

 

Handen zijn geen speelgoed
Krassen op je lichaam, als je net  een kitten hebt vind je het misschien nog niet zo erg.  Geloof me, daarna ga je het wel erg vinden. Toen ik Kiki net had, zat ik helemaal onder de krassen. Als je met je handen speelt, leer je je kitten dat je het goed vindt dat het krabt en bijt. Als de kitten groot is, is het lastig om het af te leren. Een kitten moet leren dat handen zijn om te knuffelen en te aaien. Niet om mee te spelen. Koop daarom speelgoed voor je kitten. Daar kan je kitten dan mee spelen in plaats van met je handen.

Meubels zijn geen krabpalen
Kittens krabben vooral om hun nageltjes scherp te houden. Als je je kitten zo vroeg mogelijk leert wat een krabpaal is, voorkom je dat je kitten je meubels gaat gebruiken als krabpaal. Je wilt natuurlijk niet dat je bank of gordijnen worden gebruikt als krabpaal. Om dit te voorkomen, moet je zorgen dat je voldoende krabpalen in huis hebt. Dus ook op meerdere plaatsen. Ik heb twee krabpalen thuis die Kiki kan gebruiken om haar nageltjes scherp te houden.

Straf je kitten nooit
Heb je een kitten dat fel speelt? Toen ik Kiki net had was ze erg fel. Dat komt veel voor bij kittens die te vroeg uit het nest zijn gehaald of geen speeltjes hebben gekregen. Kiki kon er dus niks aan doen dat ze zo fel was. Straf je kitten daarom nooit. Een tik op het snoetje of gebruik van de plantenspuit maakt de kitten alleen maar feller. Zet de kitten op een kalme manier weg als het te fanatiek wordt. Als je veel en geregeld met je kitten speelt, kan het op een goede manier zijn energie uitleven. Kiki is nu een stuk minder fel.

Maak de bezoek aan de dierenarts aangenaam
Met de kitten naar de dierenarts. Niet alleen voor veel kattenbezitters is dit een groot trauma, voor veel katten ook. Je moet daarom je kitten zo vroeg mogelijk leren dat de kattenmand leuk is. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een snoepje in de kattenmand te leggen. Laat het diertje stapsgewijs wennen aan eerst in de mand zitten, doe dan de deur dicht en laat het vervolgens stapje voor stapje aan de auto wennen. Het klinkt nu misschien overdreven, maar als je ooit bedekt met krassen en met een gestreste kat in de spreekkamer staat, vraag je je af waarom je nooit de moeite genomen hebt om je kat te laten wennen aan de kattenmand. Ik heb Kiki meteen kennis laten maken met de kattenmand, hierdoor is het voor mij geen probleem om met Kiki naar de dierenarts te gaan.

Share This