Je denkt alles over jouw hond of kat te weten, maar toch zijn er veel vreemde en interessante weetjes die je nog niet over jouw eigen hond of kat weet. We hebben de leukste zeven feitjes voor je op een rijtje gezet:

Honden niet dezelfde kleuren als mensen zien?
Uit een onderzoek blijkt dat honden wel kleur kunnen zien, maar ze zien niet precies dezelfde kleuren als mensen. Zo kunnen honden de kleur rood niet zien en zullen honden rood gekleurde dingen als groen ervaren. Een hond ziet ook niet zo scherp als wij mensen dat doen. Honden kunnen wel veel beter zien in het donker dan mensen en honden hebben ook een breder gezichtsveld dan mensen.

Katten juist eerder bij iemand op schoot gaan zitten die niet van katten houdt?
Katten voelen zich bedreigd als je ze rechtstreeks aankijkt. Kattenliefhebbers zullen de katten veel aandacht geven en de kat daarbij aankijken. Mensen die niet van katten houden zullen de kat juist negeren. Voor de kat is dat een teken dat deze persoon niet bedreigend is, daarom zullen katten deze persoon juist opzoeken.

Je hond ook verkouden kan worden?
Je hond kan net zoals jij zelf ook verkouden worden, maar dit is niet hetzelfde virus als de verkoudheid die mensen op elkaar kunnen overdragen. Honden kunnen verkoudheid door de lucht overdragen wanneer ze dicht bij elkaar in de buurt komen. Wanneer de weerstand van je hond laag is, is hij hier vatbaar voor. Deze honden verkoudheid wordt ook wel “kennelhoest” genoemd.

Niet iedere kat miauwt?
Het is zo dat niet iedere kat miauwt. Katten miauwen pas wanneer ze iets te melden hebben. Wanneer alles perfect in orde is, zul je hen dus niet zo gauw horen. Je hoort wel vaker van baasjes dat ze de indruk hebben dat hun katje niet kan miauwen. Dat kan, maar vaak zal de kat na enkele maanden toch beginnen met miauwen wanneer ze haar baasje of een andere kat iets duidelijk wil maken. Sommige katten vinden alles best en miauwen dus nooit.

Honden agressiever zijn als mannelijke baas hem uitlaat?
Als honden op pad zijn met hun mannelijke baas hebben ze vier keer zoveel agressieve neigingen dan tijdens een wandeling met hun vrouwelijke bazin. De kans op agressiviteit en bijt incidenten kan daarom wel degelijk beïnvloed worden door het gedrag en de energie van de eigenaar.

Baby’s gezonder zijn met een hond of kat in huis?
Een onderzoek heeft aangetoond dat baby’s die geboren worden in
huishoudens met honden en katten minder vaak ziek zijn. Uit het onderzoek blijkt dat een te schone omgeving niet goed voor baby’s is. Een mogelijke verklaring zou zijn dat het immuunsysteem van een baby sneller volgroeid raakt door de bacteriën die bijvoorbeeld door een hond in huis belanden.

Katten en honden neuzen uniek zijn?
Het geribbelde patroon op de neus van de kat en hond is net zo uniek als de vingerafdruk van de mens.

Dit waren de leukste feitjes. Wees eerlijk, wist jij dit al over jouw hond of kat?

Share This